Aleppozeep

Aleppozeep

Aleppo zeep

Aleppo Zeep vindt zijn oorsprong in de stad Aleppo, in het noordwesten van Syrië. Al meer dan duizenden jaren wordt deze ‘moeder aller zepen’ op ambachtelijke wijze met de hand gemaakt door een zeepmeester. De buitenkant is bruin en de binnenkant groen. Echte Aleppo Zeep is 100% plantaardig en bevat geen chemische toevoegingen, kleurstoffen en conserveringsmiddelen. De basis van deze natuurlijke zeep zijn olijfolie en biologische laurierbesolie in verschillende verhoudingen.  Aleppo zeep is plantaardig en heeft een zuiverende werking en is milieuvriendelijk.

Huidaandoeningen

Aleppo zeep staat bekend als een wondermiddel voor onze huid. Het is een zachte zeep die volgens liefhebbers verzorgt, reinigt, voedt en hydrateert. Daarom zou het zeer heilzaam kunnen werken bij huidproblemen als acné, eczeem, psoriasis, uitslag, en andere huidproblemen.

Wat kan je allemaal met Aleppo zeep

Aleppo haarzeep

Aleppo Zeep op het haar zou dankzij de olijfolie verzorgend en voedend voor onze haren werken en de hoofdhuid kunnen reinigen. Je kunt de Aleppo Zeep snijden in stukjes, maar je kunt ook het blok in zijn geheel over je natte haren wrijven en het zeep goed inmasseren en uitspoelen. Volgens sommige gebruikers die hun haar wassen met Aleppo Zeep, krijg je meer volume en zou je minder last hebben van jeuk en schilfers op de hoofdhuid.

Het is wel even wennen als je ‘normale’ shampoo gewend bent. Uit de Aleppo Zeep als shampoo ervaringen blijkt vooral dat je haar nadien niet meteen schoon en fris ruikt en aanvoelt. Dit komt doordat het minder schuimt en er geen parfum aan is toegevoegd. Je kan eventueel een natuurlijke crèmespoeling gebruiken als appelazijn-watermix om te voorkomen dat je haar ‘stroef’ aanvoelt. Verder is het kwestie van geduld dat je het juiste resultaat bereikt. Je haar moet hier letterlijk aan wennen.

Tandenpoetsen

Je tanden poetsen kan ook met aleppo zeep. Snijd er daarom een klein stukje af en verdun dit met heet water. De tandpasta werkt antibacterieel . De zeepachtige smaak is wel even wennen. Na een aantal weken zal je zien dat je gebit witter is geworden. Veel mensen denken dat fluoride nodig is om ons gebit te reinigen en te beschermen, maar Aleppo Zeep is 100% natuurlijk en reinigt de tanden op een grondige manier.

Scheren met allepo

Door de combinatie van de olijfolie en laurierbesolie zou het een goede scheerschuim kunnen zijn. De huid zou namelijk meteen weer goed worden gevoed en gehydrateerd, in plaats van dat het uitdroogt. Daarom is het ook geschikt voor de gevoelige huid.

Allesreiniger/ wasmiddel

Je kunt de zeep perfect gebruiken als huishoudzeep, net zoals  savon de marseille of Groene Zeep. Het verwijdert vlekken uit kleding en je kunt er wasmiddel van maken. Hiervoor vul je een pan met een halve liter water en voeg je 40 gram aan Aleppo Zeepvlokken toe. Dit breng je aan de kook. Als de vlokken zijn opgelost, voeg je nog twee liter water toe. Daarna laat je het een nachtje afkoelen en daar is jouw DIY wasmiddel! Voor de witte was voeg je nog 20 gram soda toe. Je kan eventueel een etherische olie toevoegen voor een heerlijke geur. Een scheutje azijn i.p.v. wasverzachter maakt de was zacht en versterkt de etherische olie. Binnenkort gaan we bij nieuw van tijd ook kant en klare natuurlijk wasmiddel verkopen.

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.