Rozekwarts meditatie

Rozekwarts meditatie

Rozenkwarts is bij uitstek de steen van het hart en de liefde. De steen werkt sterk in op het hart chakra en opent het hart om liefde te ontvangen en om liefde te geven. De steen trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan en bevordert ook eigenliefde en zelfacceptatie. Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma’s en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. 

Rozekwarts meditatie

 1. Spray een paar sprays met de smudge spray om negatieve energieën te reinigen
 2. Spoel je roze kwarts steen af onder een lauwwarme kraan en droog hem daarna af.
 3. Steek eventueel een kaars aan en bekijk de steen.
 4. Sluit je ogen en houd de steen ín je hand om op te laden met je eigen intentie.
 5. Start met bewust ademhalen. Bij iedere inademing beeld je je in dat de kleur roze via je neus naar binnen komt, stuur de kleur met je gedachten naar je hart.
 6. Bij elke uitademing laat je spanning, stress en negatieve gedachten los. Voel dat het jouw lichaam verlaat.
 7. Vul, vanuit je hart, je lichaam met de liefde, warmte en kracht die roze kwarts steen uitstraalt. Denk vanuit liefde en voel hoe het voelt om te leven vanuit liefde. Voel de warmte door je lichaam heen gaan.
 8. Om de meditatie te eindigen, tel je terug van 10 naar 1. Bij 1 open je je ogen en adem je diep in en uit. Vul je lichaam met nieuwe, positieve energie.
 9. Ga iets doen waar jij op dit moment blij van wordt zoals in bad met de heerlijke marseille zeep en neem ook je rozekwarts steen mee. Je kan ook een wandeling maken en je armband met rozekwarts dragen.
  Back to blog

  Leave a comment

  Please note, comments need to be approved before they are published.