Edelstenen uitleg

Edelstenen uitleg

Hieronder de uitleg over edelstenen op alfabetische volgorde

Agaat

Agaat is een zeer stabiel kristal met sterk aardende, beschermende, stabiliserende en harmoniserende werking. Beschermt het spirituele leven en geeft positieve energie. Verwijdert/ transformeert negatieve energieën. De steen Agaat stimuleert zelfanalyse en de waarneming van verborgen omstandigheden en helpt datgene te zien wat de harmonie verstoort. Agaat versterkt de geestelijke functie door een betere concentratie en een beter analytisch vermogen te bewerkstelligen. Agaat moedigt het spreken van de waarheid en zelfexpressie aan en schept tevens een gevoel van veiligheid en zekerheid bij het opheffen van innerlijke spanning. Het geneest woede door liefde te koesteren en de moed te geven om opnieuw te beginnen. Agaten met heldere kristallen kunnen herinneringen stimuleren. Spiritueel verbindt het met het collectieve bewustzijn van de eenheid van het leven en verhoogt hiermee het bewustzijn. Grillige agaat doorbreekt rechtlijnigheid en regelmatig gelijnde agaat maakt rustig. Beschermt de aura. Dit mineraal leert aandacht te geven aan de diepere levenswaarden en verlicht het denken . 

Amazoniet 

Amazoniet opent en heelt het hart- en keelchakra om liefdevolle communicatie te versterken. Hij opent ook het voorhoofdchakra, filtert de informatie die door de hersenen gaat en combineert deze met intuïtie. Hij helpt je om de dingen vanuit verschillende gezichtspunten te zien.
Amazoniet heeft een verzachtende werking op trauma's en verdriet en heft zorgen en angsten op. Hij werkt kalmerend en harmoniserend bij stemmingswisselingen, verjaagt negatieve energie en bevordert het harmonisch samenwerken van verstand en gevoel. 

Amethist

Amethist opent je hogere intuïtie, wijsheid, innerlijk leiderschap, rechtvaardigheid, het opengaan en de samenwerking met de bovenwereld, brengt mededogen, aanvaarding, inzicht en rust. Hij laat je de stilte in jezelf vinden en geeft een dieper inzicht in wat echt belangrijk voor je is. Amethist helpt om verdriet en verlies makkelijker te kunnen verwerken en loslaten. Hij reinigt lichaam, ziel en geest en ook vertrekken. Elohim Amethist kalmeert, beschermt, bevordert spiritueel bewustzijn, intuïtie en liefde voor het Goddelijke. Hij reinigt de aura en zet lagere energie om naar een hoge vibratie.

Ametrien 

Ametrien edelsteen is een krachtige combinatie van amethist en Citrien. Ametrien biedt inzicht in oorzaken van ongemakken en is daardoor een goede heler. Ametrien kristal verbindt het fysieke gebied met hoger bewustzijn.

Ametrien vermindert stress en spanning in het hoofd, kalmeert de geest en opent het derde oog. Hij verenigt mannelijke en vrouwelijke energieën. Ametrien werkt snel en doeltreffend en is vooral nuttig bij langdurige ziekten. Hij beschermt je tijdens astrale reizen en verlicht psychische aanvallen. Ametrien steen kalmeert de geest. Het bevordert het focussen bij het mediteren en opent het derde oog.
Geestelijk zorgt Ametrien voor helderheid en harmonie tussen waarneming en actie. Emotioneel heft Ametrien kristal blokkades op. 

Apatiet 

Apatiet edelsteen kun je gebruiken voor healing en vergroten van kennis. Apatiet kristal doet helder zien, opent het derde oog, geneest mentale verwarring, leidt tot open communicatie en sociale flair. Stimuleert intellect en creativiteit doordat hij helpt om open te staan voor informatie die nuttig en belangrijk is. Dit mineraal bevordert motivatie en geestelijke flexibiliteit. Het geeft rust bij een gehaast en druk leven, behandelt prikkelbaarheid en brengt openheid van geest.

Aquamarijn 

Aquamarijn edelsteen beschermt de aura, brengt chakra´s op een lijn, versterkt spirituele groei, vooruitziendheid, innerlijk weten en helderziendheid. Aquamarijn bekrachtigt het keel chakra en helpt daarmee om uitdrukking te geven aan je gevoelens en ondersteunt het durven uitspreken daarvan. 

Ook helpt Aquamarijn om je zielepad beter te verstaan en ondersteunt je innerlijke communicatie, maar ook die met lichtmeesters, gidsen en engelen. Hij is een goede steen voor nieuwetijdskinderen. De Aquamarijn brengt rust en kalmte, vermindert angsten, verheldert de geest en verscherpt het intellect. Aquamarijn edelsteen maakt oprecht en eerlijk, doelgericht en succesvol. Aquamarijn vitaliseert het keelchakra waardoor creatieve en communicatieve vaardigheden en zelfexpressie worden gestimuleerd. Doordat hoop, optimisme en inspiratie toenemen, verbetert ook het humeur. Aquamarijn maakt oprecht en eerlijk, doelgericht en succesvol.

Aragoniet

Geeft een heerlijk gevoel van rust en het brengt in verbinding met de innerlijke krachtbron. Aragoniet edelsteen is sterk verbonden met Moeder Aarde. Het is net als de Aarde vrouwelijk: troostend, verwarmend, moed gevend, koesterend en vooral rust gevend. Hij schenkt discipline. Door fysieke energieën te centreren en te aarden is Aragoniet heel goed te gebruiken in tijden van stress en burn-out. Maar de Aragoniet verhoogt ook de vitaliteit, stelt in staat om noodzakelijke al dan niet emotionele beslissingen te nemen.
Aragoniet kristal maakt zelfstandiger en zelfbewuster. Het maakt minder gevoelig voor de mening van anderen en het leert om beter met anderen om te gaan en samen te werken. 

Australische donderei amuletsteen 

Het Australische Donderei haalt je hoogste bewustzijn op en koppelt dit aan al je chakra's en je aarding. Het Amulet beschermt je tegen energieën die niet voor jou bestemd zijn. Is zeer beschermend. Je kunt deze steen gebruiken om in je droomtijd te komen en je te verbinden met de wijsheid en mythen uit het verleden. Helpt je om je intuïtie te versterken, dichter bij jezelf te blijven 

Aventurijn 

Aventurijn edelsteen heeft een kalmerende en beschermende werking. Hij trekt voorspoed en geluk aan. Helpt je om je dromen waar te maken. Aventurijn bevordert mededogen en het inlevingsvermogen, moedigt tevens volharding aan. Heeft een stabiliserende werking op de geest, brengt het intellectueel en emotioneel- lichaam bij elkaar, wat een positief gevoel en kalmte geeft en piekeren doet afnemen. Helpt om blokkades op te lossen en emotionele pijn op een zachte doeltreffende manier te laten verdwijnen. Aventurijn edelsteen stimuleert de waarneming en werkt opbouwend doordat alternatieve mogelijkheden zichtbaarder worden. Hij neemt jeugdtrauma's weg en komt van pas bij meditatie en creatieve visualisatie. Aventurijn kalmeert woede en irritatie, stimuleert emotioneel herstel en maakt het mogelijk je eigen leven te leven. Werkt ook goed bij ADHD. Aventurijn edelsteen brengt je terug naar- en beschermt je hart en maakt dat je je prettig voelt in je lijf. Beschermt tegen elektromagnetische straling en helpt je leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen. 

Barnsteen 

Barnsteen is een warme, zonnige steen die levensvreugde in je leven brengt. Hij geeft licht en warmte aan ons gemoed en een frisse en vrolijke uitstraling. Doordat Barnsteen ons de boodschap overbrengt dat het leven in wezen vol zon en warmte is, neemt hij onze angsten, die de verwerkelijking van onze persoonlijkheid en doelen in de weg staan, weg en opent ons voor innerlijke bewustwording. Mediteren met Barnsteen stimuleert het denkproces en versterkt onze intuïtieve vermogens, schenkt inzicht en verlicht de geest. De steen wordt ook gebruikt voor het verdiepen van meditaties en het bevorderen van het innerlijk gezichtsvermogen, dat soms in helderziendheid overgaat. Een fijne steen voor de zonnevlecht.

Bergkristal

Bergkristal edelsteen is een steen met grote geneeskracht en doordat het zo zuiver en neutraal is, is ook bij uitstek geschikt voor healing en energetisch werk. Bergkristal is een krachtige spirituele steen met hoge trilling die door schaduwstukken heen kan dringen. Bergkristal versnelt de bewustzijnsontwikkeling. Stimuleert helderheid van ''zien'' en ''weten'' en de ontwikkeling van gaven. Bergkristal edelsteen herstelt stoornissen in de energievelden van de aura en zuivert de chakra's. Zuivert de omgeving waar het staat en heeft tevens een harmoniserend effect. Reinigt emotioneel en fysiek. Dit kristal versterkt de werking van de andere kristallen. De Wesak bergkristal ondersteunt bij ascensie-symptomen, verlichting en zelfrealisatie 

Calciet 

Calciet edelsteen is een krachtige versterker en reiniger van energie. Reinigt de chakra's en brengt deze in balans. Verwijdert stagnerende energie in het lichaam en versnelt de ontwikkeling en (spirituele) groei. Het geeft hoop en helpt om op alle niveaus het energieniveau te verhogen. Trekt overvloed aan. Op psychisch niveau verbindt Calciet de emoties met het intellect en creëert zodoende emotionele intelligentie. Op het geestelijk vlak kalmeert hij de geest, schenkt hij innerlijke rust, zorgt voor onderscheidingsvermogen en versterkt het geheugen. Calciet zorgt er voor dat ideeën worden omgezet in daden, bevordert zelfstandigheid, verlicht emotionele stress en vergroot het zelfvertrouwen. In een ruimte geplaatst verwijdert het negatieve energieën en verhoogt het energieniveau. 

Carneool 

Carneool is een aardende, stabiliserende, vitaliserende en motiverende edelsteen. Hij laat je op het psychische vlak de kringloop van het leven accepteren en heft zo de angst voor de dood op. Carneool  aardt en verankert in de huidige werkelijkheid. Hij kalmeert woede en verbant emotionele negativiteit. Carneool geeft moed en motiveert tot succes. Verbetert de concentratie en tijdens meditatie zorgt het kristal dat de gedachten van buitenaf niet binnenkomen. Beschermt krachtig tegen negatieve emoties zowel voor die van jezelf als van anderen. Carneool edelsteen helpt om woede en negativisme om te zetten in liefde voor wat er is in het leven. Hij kalmeert woede en verbant emotionele negativiteit. Carneool geeft moed en motiveert tot succes. Werkt goed op het basischakra, de tweede chakra en de zonnevlecht. 

Celestien

Celestien, ook wel bekend als coelestien of celestiet, edelsteen brengt de verbinding tot stand met de straal van zacht-blauwe engelen en de walvismatrix. Celestien trekt voorspoed en geluk aan en brengt je in contact met oneindige vrede. Is hierdoor een goed kristal voor het oplossen van conflicten. Tevens is Celestien een brenger van rust in tijden van stress. Celestien versnelt de spirituele ontwikkeling en bevordert zuiverheid van hart en helderziendheid. Een goede healer voor de aura, brengt evenwicht. Kalmeert de geest en zorgt voor geestelijke helderheid. Naast het bed gelegd laat het krista dromen en uittredingen beter onthouden. Celestien brengt je op de weg die God met je voorheeft. Bevordert verlichting en zelfrealisatie. Celestien kristal helpt om je plannen en ideeën in de praktijk te realiseren. Ook zorgt Celestien edelsteen voor liefde onder gezinsleden.  

Chalcedoon

Edelsteen bekrachtigt het keelchakra en heeft een sterke invloed op de communicatie. Zowel op het vermogen om te luisteren als op de welbespraaktheid, het vermogen om je goed te kunnen uiten, diplomatie en het taalvermogen. Goed te gebruiken bij de overdracht van gedachten en telepathie. Chalcedoon maakt sociaal, optimistisch, vrolijk, creatief, open, enthousiast en bevordert saamhorigheid in groepen. Neemt negatieve energie op en lost deze energie op en helpt tegen stress. Hij zorgt voor harmonie tussen lichaam, geest en ziel. Chalcedoon geeft zelfinzicht, zelfvertrouwen en bevordert hiermee het vermogen om weerstand te doorbreken en veranderingen te accepteren. Het heeft een positieve werking op het geheugen en kalmeert op stressmomenten en is daarom ook een goede steen om te dragen tijdens examens. Blauwe Chalcedoon is een creatieve steen die de geest openstelt voor nieuwe ideeën. Het is ook een steen die kinderen een lief duwtje in de rug geeft om zichzelf te laten zien. 

Chiastoliet 

Chiastoliet is een krachtige beschermer, heeft de eigenschap om onenigheid in harmonie te veranderen. Deze creatieve edelsteen heeft de kracht om negatieve gedachten en gevoelens te verdrijven, is inzichtgevend en helpt problemen op te lossen. Hij is verbonden met dood en wedergeboorte. Chiastoliet helpt bij de overgang van de ene situatie naar de andere en kan zo ook ondersteunend werken voor mensen die de overgang naar het hiernamaals maken. Hij kalmeert angsten. Activeert het hogere zelf, maakt reizen buiten het lichaam mogelijk. Chiastoliet kristal lost illusies op en kalmeert angsten waardoor de werkelijkheid nu makkelijker onder ogen te zien is. Hij vergroot het analytische vermogen en helpt zo om problemen op te lossen. Hij stabiliseert emoties en zorgt voor afstemming op het doel van de ziel. Werkt ook in op de zonnevlecht 

Chrysocolla 

Chrysocolla edelsteen heeft een kalmerende, ondersteunende maar ook activerende werking. Al naar gelang wat nodig is op dat moment. Chrysocolla maakt evenwichtig en schenkt innerlijke rust, ook bij veranderingen en in de puberteit. Hij reinigt de chakra's en voorziet ze van nieuwe energie. Verwijdert negatieve energieën in onszelf en in huis. Helpt het hart open te houden door hartzeer te genezen, stimuleert lief te hebben, door te gaan en samen te werken. Zoekt een middenweg, is vriendelijk en geeft warmte. Chrysocolla is een vredessteen voor in huis. Op de keel verbetert het de communicatie, maar leert te zwijgen wanneer dat nodig is. Op het derde oog gelegd opent het paranormale visie. Op het psychische vlak moedigt dit kristal zelfbewustzijn en innerlijk evenwicht aan. Hij vermindert geestelijke spanningen en bevordert het vertellen van de waarheid. Goed voor de communicatie en meditatie. 

Chrysopraas 

Chrysopraas edelsteen roept een meditatief gevoel op; laat je weer een deel van het Goddelijk geheel voelen. Geeft een gevoel van vertrouwen, veiligheid en stimuleert onafhankelijkheid. Psychisch werkt het kalmerend, onzelfzuchtig en inzichtgevend. Chrysopraas vermindert oordelen en stimuleert acceptatie van jezelf en anderen. Helpt negatieve emoties als jaloezie en wrok op te lossen. Stimuleert creativiteit en laat verborgen talenten zien. Het kristal geeft energie aan het hart- en heiligbeenchakra en brengt universele energie in het fysieke lichaam. Hij zet aan tot mentale behendigheid en helpt om vloeiend te spreken. 

Citrien 

Citrien is een zonnige, verwarmende, vitaliserende en opwekkende edelsteen. Staat bekend om zijn sterk reinigende werking. De gereinigde chakra's en verfijnde lichamen brengt hij in balans met het fysieke lichaam. Citrien kristal trekt geluk, rijkdom, succes, voorspoed en overvloed aan. Leert om dit zonder verlies van dit alles te delen met anderen. Maakt vrolijk en brengt vreugde! Helpt om een positieve houding te ontwikkelen. Maakt creatief, stimuleert zelfexpressie en vergroot het concentratievermogen. Maakt minder gevoelig voor kritiek, vergroot het zelfvertrouwen en helpt op een gezonde manier verantwoordelijkheid te nemen en onafhankelijk te zijn. Helpt mede hierdoor ook bij het oplossen van conflicten en veranderingen. De innerlijke kalmte die de Citrien edelsteen brengt, laat de eigen wijsheid naar boven komen. Werkt helend op de zonnevlecht en is ook een fijne steen voor kinderen die naar de basisschool gaan. 

Cyaniet 

Cyaniet edelsteen werkt kalmerend, stimuleert paranormale vermogens, zorgt voor een integere spirituele houding en versterkt de intuïtie. Door het reinigen van de meridianen brengt Cyaniet de chakra's en verfijnde lichamen op een lijn. Cyaniet brengt hoger liefdeslicht (Lady Nada) in de zonnevlecht en helpt bij aarding. Pas dan wordt je 7e straal actief. Cyaniet werkt kalmerend. Hij vergemakkelijkt de herinnering aan dromen en stimuleert genezende dromen. Ook herstelt hij chi in het fysieke lichaam en de organen. Omdat Cyaniet geen negativiteit vasthoudt hoeft het nooit gereinigd te worden. Op het psychische vlak moedigt het Cyaniet kristal aan de waarheid te spreken en angsten en blokkades te doorbreken. Moedigt zelfexpressie en communicatie aan. Hij verwijdert obstakels, illusies, woede frustratie en stress. De steen vergroot het vermogen om logisch te denken. Spiritueel helpt Cyaniet de rol te tonen van het zelf bij het creëren van oorzaken. 

Fluoriet 

Fluoriet edelsteen is een kristal dat beide hersenhelften met elkaar verbindt. Hiermee wordt het vrouwelijke en het mannelijke in onszelf verbonden. Hij is een beschermende en emotioneel stabiliserende steen. Dit kristal reinigt en stabiliseert de aura en is te gebruiken tegen elektromagnetische- en computerstress. Hij zuivert, verjaagt en reorganiseert alles in het lichaam wat niet totaal in orde is en is daarmee uitstekend in staat om chaos, wanorde en verwarring te herstellen. Fluoriet vergroot het zelfvertrouwen, brengt structuur in ons leven en geeft inzicht in beperkend gedrag. Een goede steen om te hebben tijdens het leren. Hij bevordert namelijk de concentratie, zorgt daarnaast voor snelle informatieverwerking en helpt om verbanden te leggen met kennis die al aanwezig is. Fluoriet beschermt tegen en reinigt elektromagnetische straling. Hij vergroot intuïtieve vermogens, werkt in op het voorhoofdchakra en maakt je bewuster van hogere spirituele werkelijkheden. Op psychisch niveau lost Fluoriet vastgeroeste gewoontes op en brengt het onderdrukte gevoelens aan de oppervlakte. Fluoriet kristal is goed tegen geestesziekten en voor dyslexie. 

Girasol

Dit mysterieuze kristal draagt een bijzonder zachte maar ook hoge lichttrilling en is daardoor sterk helend als het gaat om je weer één en compleet te voelen. In liefde met Jezelf. Hij laat het Christuslicht indalen in je persoonlijkheid en verbindt al je lichtlichamen. Gyrasol edelsteen transformeert de laatste emotionele stukken en houdt het innerlijk-kindgevoel levend. Hij geeft emotionele rust en brengt je in lijn met je spirituele behoeften. 

Goudsteen 

De Goudsteen edelsteen heeft, ondanks dat het een niet natuurlijk gevormde steen is, een sterk helende werking. De Goudsteen werkt opbeurend en stimuleert een positieve kijk op het leven. Hierdoor een uitstekende steen voor depressies. Hij geeft ook energie en kracht. De stimulerende werking van Goudsteen bevordert individualiteit en ambitie en geeft de kracht om je doel te bereiken. Goudsteen weekt emotie en verdriet los en maakt ze beter beheersbaar omdat hij je leert afstand leert nemen van de emotie. Voor rust en evenwicht in jezelf te brengen is Goudsteen een goede steen. 

Granaat 

Granaat edelsteen versterkt het innerlijke vuur en helpt verder te kijken dan de eigen horizon. Granaat kristal versterkt het overlevingsinstinct, schenkt moed, hoop, doorzettingsvermogen en optimisme ook in moeilijke situaties en bij weerstand. Geeft veel energie en is een krachtige healer. Hij reinigt de chakra's en geeft ze ook nieuwe energie. Granaat brengt een overvloed aan nieuwe ideeën en geeft helderheid in het hoofd. Inspireert tot liefde en toewijding. Het is een steen van verbintenis; een vriendschapssteen. Granaat beschermt tegen onechte vrienden. Door de sterke band die Granaat met de hypofyse heeft, stimuleert hij verruimd bewustzijn en het oproepen van herinneringen aan vorige levens. Ook helpt hij je bij het oplossen van blokkades op seksueel gebied. Bij meditatie is Granaat steen het best te gebruiken op de onderste twee chakra's waarbij de invloed op de organen duidelijk voelbaar is. Als je dan ook nog eens in iedere hand een doorstromings(berg)kristal vasthoudt voel je dat oude zielestukjes als het ware weggespoeld worden. Zorg er wel voor dat de punten van de bergkristallen van je af gericht zijn. 

Heliodoor 

Heliodoor edelsteen verbindt tijdens meditatie het bewustzijn met het onderbewustzijn. Hierdoor kan je beter naar je lichaam en ziel luisteren waardoor je er zelf erachter kunt komen wat je op dat moment nodig hebt. Heliodoor kristal opent het kundalini-kanaal waardoor je in je kracht gaat staan en je volledige potentieel leeft. Vanuit helder weten vanzelfsprekend overgaand tot handelen. Heliodoor edelsteen ontmoedigt denken vanuit angst en teveel in het hoofd blijven hangen. Stimuleert spirituele groei en zorgt voor kracht en uithoudingsvermogen. De steen helpt bij het oplossen van de dualiteit binnen de persoonlijkheid om je zo op een hoger niveau van wijsheid te brengen. Verbetert de communicatie via gedachtegolven op afstand. 

Hematiet 

Hematiet edelsteen is bijzonder effectief als aardend en beschermend kristal. Daarnaast is Hematiet uitermate geschikt om schoonmaak te verrichten in de onderste chakra's, waardoor afvalstoffen en negatieve energieën gemakkelijker afgevoerd kunnen worden. Het harmoniseert lichaam, ziel en geest. Het voorkomt ook dat er negatieve energieën de aura binnendringen. Ook op het psychische vlak is Hematiet erg krachtig. Het kan timide personen ondersteunen, daarnaast zelfrespect, zelfvertrouwen, wilskracht en overlevingsdrang vergroten. Hematiet kristal is een nuttige steen om van verslavingen af te komen. In geestelijk opzicht bevordert Hematiet concentratie en verbetert het geheugen en oorspronkelijk denken. Hematiet edelsteen helpt je bij jezelf te blijven en om zelf de verantwoording te nemen voor je eigen keuzes en zelf je geluk te bepalen. Hematiet helpt je ook om een energetisch beschermingsveld om jezelf aan te brengen wat je helpt om in je eigen kracht te blijven staan. 

Hemimorfiet

Hemimorfiet is een zacht werkende edelsteen met een hoog trillingsniveau. Hij leert je reële doelen stellen en bereiken. Hemimorfiet bevordert innerlijke kracht, balans, zelfontplooiing en helpt je om je capaciteiten en krachten optimaal te benutten. Hij helpt accepteren op verschillende gebieden (jezelf, anderen, een situatie, je leven) en leert je verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven. Ook helpt Hemimorfiet je om los te komen van invloeden van buitenaf en bevordert een open, eerlijke en positieve houding.
Hemimorfiet kristal helpt om te aarden en om contact te maken met engelen, gidsen en andere dimensies. Hij werkt beschermend en laat energie weer stromen. Hemimorfiet is een steen voor nieuw begin en rijkdom. Hij verfrist de ziel, versterkt positieve karaktertrekken, zelfexpressie & communicatie. Hemimorfiet kristal heft blokkades of belemmeringen op die spirituele groei en ontwikkeling in de weg staan. Hij laat je de schoonheid van het leven zien. 

Herkimer diamant edelsteen 

De Herkimer diamant edelsteen is een krachtige healer met een zeer hoge trilling en geeft energie. Hij activeert de lichtlichamen, heelt vorige levens en bevordert de doorstroming van goddelijke energie. Hij werkt bevrijdend op collectieve stukken en met name op het collectieve armoede-bewustzijn. Herkimer diamant vergemakkelijkt bevrijding en transformatie, verlicht stress en spanning. Hij stimuleert de hoger geestelijke vermogens zoals helderzien, helderweten, de communicatie met engelen en genezende gaven. Is geweldig voor een edelsteen legging op de chakra's. Herkimer diamant bevordert de creativiteit en ondersteunt de vrouwelijke energie. Is een krachtige steen om mee af te stemmen. Hij stimuleert geestelijke vermogens zoals helderziendheid en telepathie. (Hij stemt mensen op elkaar af en zorgt voor een band als ze uiteen gaan. Ieder kan dan één steen te behouden.). Herkimer diamant roept leiding op uit hogere dimensies, stimuleert de herinnering aan je dromen en het begrijpen daarvan. Hij vergemakkelijkt bevrijding en transformatie en brengt het doel van je ziel naar boven.

 

Indigoliet 

Naast de algemene werking van Toermalijn brengt Indigoliet edelsteen (blauwe toermalijn) rust en kalmte en helpt bij het vinden van je eigen spirituele weg. Hij brengt geestelijke bescherming, versterkt de verbinding met het Hoger Zelf en stimuleert de epifyse die op hoger niveau de ontvanger is van kosmische informatie. Idigoliet edelsteen helpt om deze binnenkomende kosmische informatie te filteren en te verwerken. Indigoliet werkt tijdens meditatie vooral op het kruin- en voorhoofdchakra. Door deze verbinding wordt het mogelijk om onverwerkte emoties uit de jeugd of vorige levens op te lossen.

Loliet edelsteen 

Ioliet edelsteen is een visioensteen die het derde oog activeert en visualisatie en intuïtief inzicht mogelijk maakt als alle chakra's op een lijn liggen.

Ioliet haalt verschillende hogere Lichtlichamen naar hier. Deze openen bepaalde gaven en doorbreken verstarde patronen van het mentale. Helderziende, helderhorende, gidscontacten/kwaliteiten nemen toe. Ioliet kristal werkt op het vrouwelijk lichaam en de intuïtie. Bij mannen zowel als bij vrouwen. Door deze meer vrouwelijke steen, loopt ook mannelijke energie; zekerheid over je kunnen en je gaven. Maakt vastberaden en moedig! Meer toelaten, ervaren, zonder te willen begrijpen. Ioliet helpt je te worden wie je werkelijk bent, zet angst en wantrouwen om in vertrouwen.

Wanneer bepaalde chakra's je Hogere Lichtlichamen nog niet toelaten door bijvoorbeeld: ja maar- reacties en te weinig vertrouwen en te weinig contact met je innerlijk kind, dan kun je van Ioliet edelsteen een zonnetje leggen op een bepaald chakra, bijvoorbeeld op je zonnevlecht en voorhoofd. Of er een elixer van maken door enkele steentjes in een kan water te leggen en dit te drinken. Ioliet helpt de hogere chakra's te openen; je voorhoofd- en keelchakra op de hoogste trilling te brengen. (draag eventueel oorbellen ook hiervan, helpt goed!) Ioliet kristal heeft een sprankelende, blijmakende energie.

Op je keel- en het voorhoofdchakra kan Ioliet helpen bij het doorbreken van patronen, zodat je met je hogere kwaliteiten en gaven naar buiten toe kunt komen. Je kunt Ioliet op je keelchakra leggen of dragen. Doe dit eventueel in combinatie met ioliet-elixer op je voeten te smeren (in een olie) om de hogere en lagere chakra's uit te lijnen met elkaar. Om je te helpen je kwaliteiten ook neer te kunnen zetten, jezelf uit te drukken en hierbij te genieten. (innerlijk kind)

 

Jade 

Wordt ook wel Nefriet Jade of Jadeïet genoemd. Jade edelsteen is een symbool van zuiverheid en sereniteit. Het beschermt tegen letsel, werkt kalmerend en brengt harmonie bij negatieve emoties en gedachten. Jade helpt gevoelens van onmacht en schuldgevoel te verzachten en loslaten. Jade edelsteen leert dat je er mag zijn, dat je je niet eindeloos hoeft aan te passen en anderen over je grenzen hoeft te laten gaan. Vooral in het Oosten staat Jade voor wijsheid die in rust wordt verzameld. Emotioneel is Jade een "droomsteen". Zorgt voor dromen vol inzichten. Psychisch gezien integreert het de geest met het fysieke lichaam. Brengt evenwicht en bevordert communicatie tussen Lichtsferen en je persoonlijk zelf. Jade is ook een aardende steen,het geeft je de stevigheid om volledig jezelf op aarde te zijn. Jade edelsteen bevordert openheid en vriendelijkheid naar buiten toe zonder jezelf te verliezen. Geeft een ruimere blik op de wereld. 

Jaspis 

Jaspis edelsteen biedt ondersteuning bij stress, geeft rust en daadkracht. Jaspis brengt de chakra's op een lijn en geeft je een hogere graad van harmonie tussen lichaam en geest waardoor je meer levensvreugde gaat uitstralen. Jaspis geeft een goede gronding en helpt mensen met een zwakke aarding om beter te kunnen gronden waardoor het makkelijker voor ze wordt om met aardse energie om te gaan. Met een sterkere gronding kun je ook weer verdieping krijgen in je spirituele ervaringen, waarbij zielenblokkades en verkrampingen duidelijk voor je kunnen worden. Aanpassing aardse energie (Nieuwetijdskinderen).
Jaspis edelsteen leert vastberadenheid. Geeft moed en steun om weerbaar te zijn in moeilijk situaties. Stimuleert creativiteit en zet aan tot actie. Maakt vitaal in je handelen. Jaspis werkt ook om je te beschermen voor invloeden en energieën van buitenaf.

 

Kunziet 

Kunziet is een zeer spirituele steen met een heel hoge trilling. Het laat het hartcentrum en onvoorwaardelijke liefde ontwaken en zorgt voor liefdevolle gedachten en communicatie. Beschermt zowel de persoon die het draagt als de omgeving waar het zich in bevindt tegen ongewenste entiteiten en invloeden. Verwijdert ook aangehechte entiteiten. De edelsteen Kunziet helpt je om weerstand te overwinnen, emotioneel afval en blokkades op te ruimen en emoties te bevrijden. Hij brengt je in diepe meditatieve toestand, versterkt creativiteit, schenkt inspiratie en nieuwe ideeën. Kunziet kristal werkt vooral op het hartchakra, brengt deze op één lijn met keelchakra en voorhoofdchakra. Doordat Kunziet edelsteen een hoge liefdestrilling uitzendt en met Venusenergie werkt is het goed bruikbaar bij depressies, of als je het gewoon even "niet ziet zitten". Hij schenkt je de kracht van acceptatie en overgave, schept nederigheid en vertrouwen op een zachte manier. Hij versterkt je invoelend vermogen en heelt en beschermt je aura. 

Labradoriet

 Labradoriet is een mystieke en beschermende edelsteen die het bewustzijn verhoogt. Hij reinigt en beschermt de aura doordat het ongewenste energieën afbuigt van de aura. Labradoriet kristal helpt connectie te maken met je intuïtie, gidsen, universele energieën, vorige levens en zorgt daarnaast ook weer voor een veilige terugkomst in het hier en nu. Hij is een goede edelsteen voor nieuwetijdskinderen. Als steen van esoterische kennis vergemakkelijkt het de initiatie in de mysteries. Hij geeft spirituele wilskracht, brengt boodschappen vanuit het onderbewuste naar boven en maakt het begrijpen daarvan mogelijk. Labradoriet werkt ondersteunend bij angsten en onzekerheden en kalmerend bij een overactieve geest. Is een goede steen bij veranderingen en schenkt kracht en volharding. Hij maakt je persoonlijkheid minder negatief. Versterkt het zelfvertrouwen en het vertrouwen in het universum. 

Lapis Lazuli 

Lapis Lazuli edelsteen, de zienerssteen van het oude Egypte, harmoniseert spirituele, geestelijke, emotionele en fysieke niveaus met elkaar wat een grote innerlijke zelfkennis, wijsheid en diepe vrede geeft. Lapis lazuli opent het derde oog, versterkt de intuitie en werkt helend op het keelchakra. Bevordert spirituele bewustzijn, verlichting en zelfrealisatie. Maakt dromen helderder voor je en vergemakkelijkt spirituele reizen. Lapis lazuli kristal werkt beschermend bij psychische aanvallen. Herkent ze, buigt ze af en stuurt deze energie terug naar de bron. De Lapis lazuli helpt bij het duidelijker kijken naar de eigen mogelijkheden, bevordert idealisme en zorgzaamheid. De ingesloten goudkleurige Pyriet zorgt voor kracht, zelfvertrouwen, moed en discipline. Deze unieke combinatie werkt goed bij overspanning en depressies. Laat ons het leven in eigen hand nemen en maakt dat we zonder compromissen of terughoudenheid onze weg gaan. Helpt de levenslessen te herkennen en te aanvaarden. Lapis lazuli staat bekend als vriendschapssteen. Helpt gevoelens en emoties op een juiste manier te uiten. 

Larimar 

Larimar is een edelsteen die de vreedzame uitstraling van de zachtblauwe Straal doorgeeft. Het wordt maar op één plek op de aarde gevonden en dit kristal dient een uniek doel voor de mensheid. Het is verbonden is met Atlantis. Ooit heeft in de buurt van de vindplaats van de Larimar de Atlantische beschaving gefloreerd. Deze beschaving leefde toen volledig vanuit de harmonie van hun hogere 3 chakra's. De zonnevlecht was nog maar nauwelijks ontwikkeld. Hierdoor heeft deze beschaving het hogere zijnsaspect kunnen leven vanuit het hart. Het Larimar kristal brengt deze trilling weer terug naar de mensheid, maar nu in samenwerking met de zonnevlecht en de onderste 2 chakra's. Het hogere zijnsaspect hierdoor kunnen leven door alle chakra's heen. De Larimar edelsteen bezit de essentie van zowel Water als Lucht. Water staat voor emoties en Lucht voor gedachten en Spirit. Een verbinding van vrede die hart en geest verenigt in de kalmte van de lichtblauwe Straal. De Larimar edelsteen is als een engelendraad die de indrukken van vreedzame harmonie weeft tussen hart en verstand. De Larimar helpt bij het oplossen van iedere vorm van innerlijk conflict. Harmonie is het resultaat, innerlijk zowel als met de schepping om je heen. De Larimar helpt heel goed bij angst, hoge bloeddruk, gespannenheid, veranderingen, schuldgevoelens, klein en kwetsbaar voelen, bij gedachten of fantasieën die niet goed geaard zijn. Mensen die moeite hebben zich hier op aarde thuis te voelen, zich afgescheiden voelen kunnen veel baat hebben bij Larimar.

De Larimar brengt alles Thuis bij Jezelf en in verbondenheid met al wat is. Je voelt duidelijker het grote Engelenwezen dat je bent en daardoor is de steen ook fijn in periodes dat je niet lekker in je vel zit. De Larimar is vulkanisch van aard en ontstaan in een hete vurige bron, en toch kent het de zachtste en koelste blauwe kleur die je je kunt voorstellen. De Larimar leert hoe we de vurige energie zoals kwaadheid, frustraties, wellust, hebzucht, in onszelf kunnen afkoelen met liefde.

De Larimar is een vredesteen: het zal liefde en harmonie in je leven roepen. In de puberteit helpt het je de unieke individualiteit met rust en bewustzijn te aarden. Het is hele fijne jeugdbegeleider: de volwassenheid ingaan zonder verlies van de mooie kwaliteiten van het onschuldige kind. Larimar activeert ook je creativiteit omdat het je aansluit op je hogere Engelenwezen. Het helpt je ware zieledoel en kwaliteiten te realiseren. 

Lepidoliet 

Lepidoliet maakt je bewust van de kosmos. Hij helpt bij spirituele reizen en heeft toegang tot de Akasha-kronieken. Deze edelsteen helpt je afstemmen op gedachten en gevoelens uit vorige levens die nu een blokkade vormen en kan je tevens meenemen naar de toekomst. Elohim Lepidoliet verjaagt negativisme, activeert en opent de chakra's van de keel, het hart, het derde oog en de kruin. Het kristal verlicht stress, depressiviteit en dwangmatigheid en is, vanwege de lithiumgehalte, ondersteunend in het stabiliseren van stemmingswisselingen en bipolaire stoornissen. Als 'steen van overgang' bevrijdt hij oude psychische (gedrags)patronen, waardoor verandering mogelijk wordt en zelfstandigheid wordt vergroot.

Lepidoliet stimuleert het intellect en analytische kwaliteiten. Hij versterkt objectiviteit, discipline en concentratievermogen waardoor het gemakkelijk wordt om beslissingen te nemen en focus te ontwikkelen.  

Maansteen

 Het krachtigste effect van Maansteen edelsteen is het kalmeren van emotionele instabiliteit, overdreven reacties op situaties. Zorgt voor diepe emotionele reiniging. Maansteen kristal is sterk verbonden met de maan en met intuïtie. Maansteen leert ons dat alles deel uitmaakt van een cyclus van verandering zoals ook de maan wast en afneemt. Dit kristal draagt de passieve, ontvankelijke vrouwelijke energie en brengt de vrouwelijke en mannelijke energie in ons in evenwicht. Het maakt ons meer bewust van het onbewuste, bevordert de intuïtie en het inlevingsvermogen. Hij helpt je ook om dromen te herinneren.

Magnesiet 

Magnesiet edelsteen zorgt voor een diepe vrede bij het mediteren. Versterkt ook de visualisatie en verbeelding. Magnesiet opent het hartchakra en stimuleert innige liefde voor jezelf, eerlijk zijn tegen jezelf en acceptatie van jezelf. Brengt alle vormen van zelfbedrog aan het licht en zorgt voor een positieve levenshouding. Magnesiet kristal heeft een kalmerend effect en helpt je om je gecentreerd te voelen en de ander te laten wie hij is. Helpt tevens onbewuste gedachten en gevoelens te onderkennen en de achterliggende redenen te begrijpen, mogelijk door je mee te nemen naar het verleden. De hersenachtige vorm van Magnesiet steen heeft een krachtig uitwerking op de geest en brengt de hersenhelften in balans. 

Magnetiet 

Magnetiet is een magnetische, aardende edelsteen en kan helpen omgekeerde energiestromen weer in balans zetten en de chakra's en lichtlichamen op één lijn zetten. Hij werkt helend bij negatieve emoties zoals angst, verdriet, boosheid. Magnetiet stimuleert doorzettingsvermogen en zorgt ervoor dat je in je kracht gaat staan. Maakt objectief en brengt denken en voelen in evenwicht, maakt helder en stabiel en geeft discipline. Magnetiet edelsteen trekt liefde, betrokkenheid en loyaliteit aan. 

Malachiet 

Malachiet edelsteen laat hoger bewustzijn toe en doorbreekt oude patronen. Helpt bij verdieping van het Christus-bewustzijn en laat meer van jezelf houden. Schept veiligheid en brengt zelfrespect en helpt oude conditioneringen loslaten. Malachiet edelsteen is een krachtige maar ook giftige steen en mag om die rede alleen in gepolijste vorm gebruikt worden. Malachiet geeft bescherming bij allerlei soorten straling en neemt gemakkelijk negatieve en vervuilende energieën in zich op neemt. Malachiet reinigt en activeert de chakra's en brengt afstemming op spirituele leiding. Malachiet bevat de "mannelijk" energie van koper die de steen ook de groene kleur geeft. De steen zet je aan om zelf je werkelijkheid te veranderen omdat hij je aanzet tot het leven van je passie. Door het stimuleren van het zonnevlecht chakra helpt Malachiet kristal ook om te creëren/manifesteren. Malachiet geeft vastberadenheid, hulp om moeilijkheden te overwinnen, o.a. geldzorgen en trouw te blijven aan jezelf. Zet je aan om zelf je werkelijkheid te veranderen omdat hij je aanzet tot het leven van je passie. Malachiet steen geeft de kracht en discipline om bewust je verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven zoals jij het wenst te leven. Goed tegen trauma en machtsmisbruik op geestelijk, energetisch en emotioneel niveau. Helpt bij het helen van het innerlijk kind. 

Melkkwarts

Melkkwarts edelsteen werkt ondersteunend bij het leren van lessen en helpt te ontdoen van grote verantwoordelijkheden en beperkingen. Martelaarschap en slachtofferschap wordt beëindigd. Melkkwarts kristal leert om goed in te spelen op de gedachten/gevoelens/standpunt van de ander zodat onnodige irritaties voorkomen kunnen worden.Is bevorderlijk voor een goede samenwerking. Bij meditaties maakt Melkkwarts verbinding met diepe innerlijke wijsheid. Zorgt voor verbinding tussen gevoel en denken. Helpt het Hogere Zelf indalen. Melkkwarts is verder geschikt in alle gevallen waarin helder kwarts zou worden gebruikt. Hij werkt alleen wat trager en zachter, maar wel effectief. Is een heelmeester en kan voor elke aandoening worden gebruikt. Hij stimuleert het immuunsysteem en brengt het lichaam in evenwicht. Harmoniseert alle chakra's. 

Merliniet 

Merliniet edelsteen brengt magie in je bestaan. Hij bevat de imprint van de gecombineerde kennis van sjamanen, alchemisten, magiërs en anderen die met magie werken en brengt je in contact met ongeziene werelden (sjamanisme, mediumschap, healing, reading). Merliniet edelsteen vergemakkelijkt het lezen van de Akasha-kronieken, wat leidt tot reizen in vorige en toekomstige levens om inzicht te krijgen in het huidige leven en hoe het geleefd dient te worden. Hij helpt je om negatieve energie, blokkades en gedragspatronen uit het verleden te verminderen en hier voorbij te groeien, geneest zaken uit vorige levens en brengt harmonie. De edelsteen bevordert spirituele inzichten en persoonlijke ontwikkeling en tilt je op naar meesterschap. 

Obsidiaan 

Obsidiaan edelsteen gaat voor de waarheid, kent daardoor geen beperkingen en werkt direct en met kracht. Hij laat zien waar de kern van het probleem ligt en maakt deze kern ook toegankelijk. Is door de directe werking ook een confronterend kristal. Obsidiaan legt alles wat het tegenkomt aan obstakels meedogenloos bloot. Obsidiaan edelsteen confronteert je met oude emoties en waarheden die voor jou niet meer werken. Helpt ze te relativeren, te doorbreken, verwerken en op te ruimen. Werkt ook tegen fobieën. Obsidiaan vergemakkelijkt het teruggaan naar vorige levens om ook daar de pijnlijke emoties of trauma’s te kunnen helen.Hij is zeer aardend, neemt als krachtig schild negatieve energieën in zich op en geeft kracht in tijden van nood. Obsidiaan is een goede aura beschermer die ook bij psychische aanvallen gebruikt kan worden. 

Onyx 

Onyx edelsteen geeft steun, kracht en doorzettingsvermogen op moeilijke momenten of in moeilijke omstandigheden. Onyx is een goede hulp bij het gemakkelijker centreren van je energie. Onyx leert je om standvastig en volhardend te zijn, om je lot in eigen handen te nemen en niet in piekeren te blijven hangen. Dit kristal geeft je zelfvertrouwen en maakt dat je je in je omgeving prettig en op je gemak voelt. Ook een goede steen in tijden van stress. Onyx kristal brengt het hoofd tot rust en geeft structuur en richting aan. Mensen die erg in zichzelf gekeerd en opvliegerig zijn zullen met Onyx toegankelijker worden. De communicatie verloopt soepeler omdat het uiten van emoties eenvoudiger wordt. Voor een zwarte steen is Onyx een hele zachte en lieve steen. Hij zal je situaties leren te accepteren zoals ze zijn en je horizon verruimen. Onyx heeft de eigenschap herinneringen vast te houden. Als je een stuk Onyx vasthoudt leidt hij je aandacht naar de plek van een vroegere verwonding of trauma uit een vorig leven, wat jou in dit leven beïnvloed. Onyx edelsteen herkent en integreert tegenstellingen in jezelf en geneest oud verdriet. Het kristal werkt geestelijk versterkend en verlicht zorgen en angsten. Hij leert je om wijze beslissingen te nemen. Geeft zo meer stabiliteit en zelfbeheersing. Het is een goed steen voor idealisten en hoogvliegers omdat hij praktisch maakt.

Opaal 

Opaal edelsteen is een absorberende en weerkaatsende edelsteen. Het pakt gedachten en gevoelens op, versterkt ze en stuurt ze terug naar hun bron. Opaal leert je dat dat wat je uitzendt ook weer terugkeert naar je. Leert je dienstbaar zijn, geeft levenslust en passie, eigenwaarde, visie, kennis, structuur en weten waar je voor gaat.Opaal kristal leert je vanuit zielniveau jezelf en je omgeving te ervaren. Helpt je open te gaan en tot grotere bloei te komen, spontaniteit en luchtigheid. Helpt je om je niet te laten provoceren. Geeft bevrijding van depressie en helpt je het leven weer aan te gaan. Het is een beschermende steen en kan gebruikt worden als je je op gevaarlijke plaatsen begeeft. Ook kan Opaal je laten zien hoe je emotionele toestand is geweest in het verleden, vorige levens. Leert ook dat je zelf de verantwoording moet nemen voor hoe je je voelt.

Peridot 

Peridot (Olivijn) is een beschermende edelsteen voor de aura. Hij verwijdert en neutraliseert vergiften op alle niveau's en opent, reinigt en activeert het hart- en zonnevlecht chakra. Peridot werkt bijzonder krachtig en diep door, voornamelijk op de processen van het hartchakra. Hij kan dit zowel in de diepte als de hoogte verder openen. Dit kristal heft negatieve patronen en oude vibraties op, helpt bestemming en spirituele doel te begrijpen en brengt zelfvertrouwen. Daardoor komen ook de nodige zuiverings en loslaatprocessen aan de oppervlakte, wat een gunstig effect heeft op het verder openen van het Hart en een hoger bewustzijn.

Dit kristal heft negatieve patronen en oude vibraties op, helpt bestemming en spirituele doel te begrijpen. Hij helpt je wanneer je niet goed kunt concentreren, steeds van je standpunten afwijkt of je krachten niet goed kunt verinnerlijken. Hij schenkt inspiratie en nieuwe ideeën. De edelsteen brengt zelfvertrouwen. Zorgen, schuld of obsessies worden opgeruimd en jaloezie, wrok, woede en stress worden verlicht. Peridot edelsteen helpt noodzakelijke veranderingen door te voeren, bevordert psychische helderheid en welzijn en is gericht op het bereiken van spirituele waarheid. Fouten kunnen worden toegegeven en het helpt om verantwoordelijkheid voor het eigen leven te nemen. 

Pitersiet

Pietersiet edelsteen is een verbinder tussen ons alledaags bewustzijn en het spirituele en laat ons er aan herinneren dat we spirituele wezens zijn op een menselijke reis. Pietersiet kristal heeft een krachtige werking op het fysieke lichaam tijdens beweeglijke meditaties en geeft snel toegang tot een zeer hoge staat van bewustzijn.Maakt spirituele reizen met doel om de Akasha-kronieken te lezen gemakkelijker door aarding in het etherische lichaam. Hij verbindt je met je eigen innerlijke leiding, geeft evenwicht en helpt om je eigen waarheid te volgen. Het verbindt je met je eigen innerlijke leiding, geeft evenwicht en helpt je om je eigen waarheid te volgen i.p.v. je hoofd. Pietersiet edelsteen zorgt voor innerlijk stabiliteit in drukke tijden. Hij helpt je om je te bevrijden van opgelegde overtuigingen en onderdrukte gevoelens. Zorgt voor wilskracht en bevrijding van geloften die je in vorige levens zijn gedaan hebt. Een goede hulp bij het oplossen van onderdrukte gevoelens en conflicten.

Prehniet 

Prehniet edelsteen brengt vrede in je hart, is het kristal van onvoorwaardelijke liefde en geneest de genezer. Prehniet maakt de verbinding met Rafaël mogelijk. Deze steen zorgt voor diepe meditatie waarin contact met het hogere zelf wordt gelegd en bevordert innerlijke kennis. Ook verzegelt Prehniet kristal het auraveld met een beschermend schild van goddelijke energieën. Door op goddelijke energieën af te stemmen bevordert Prehniet edelsteen voorspellingen en laat het zien hoe de spirituele groei gestimuleerd kan worden. Het bevordert het analytische denkvermogen en versnelt de verwerking van zintuiglijke indrukken. Het kristal vergroot ongemerkt maar continue het vermogen om dingen op te nemen. Het is een uitstekende steen voor de tuin. Hij leert hoe je in harmonie met de natuur en de elementaire krachten kunt zijn en geeft nieuw leven en energie aan je omgeving. Als goede feng shui steen helpt Prehniet bij het opruimen en helpt het afstand te doen van bezittingen die je niet meer nodig hebt. Mensen kunnen bezittingen of liefde oppotten vanwege een innerlijk tekort. Op psychisch niveau verlicht Prehniet edelsteen nachtmerries, fobieën, geremdheid en diepgewortelde angsten.

Pyriet 

Pyriet aardt de zonnevlecht, trekt kosmisch licht door naar de aarding, geeft meer zelfvertrouwen, zelfstandigheid, daadkracht, concentratie en sterkt het zenuwstelsel. Pyriet verspreidt een heerlijke verwarmende en dynamische energie. De omgeving wordt opgetild in blijdschap en vrolijkheid. Pyriet laat stromen en brengt je kosmische healing en kracht! Pyriet edelsteen stimuleert en aardt het zonnevlechtchakra. Hierdoor ontstaat een gevoel van veiligheid, vrijheid en blijheid. Je voelt dat je er volledig mag zijn, zoals jezelf en voor jezelf. Verantwoordelijkheden van anderen neem je niet meer op je. Onzekerheid, verwarring, alle kanten opgaan, lossen op! Een bevrijdend gevoel ontstaat, alsof de sluizen van 'zijn' open gaan staan. Je voelt je niet langer klein of onzeker en raakt je richting, doel en focus minder snel kwijt. Pyriet kristal wakkert de durf aan om te laten zien wie je bent en bevordert je onafhankelijkheid. 

Rhodochchosiet 

Rhodochrosiet edelsteen is een activerende steen die sterk in werkt op het hart en hartchakra en staat voor mededogen en onzelfzuchtige liefde. Rhodochrosiet kristal zorgt voor een positieve levenshouding; maakt vrolijk, levendig, spontaan, liefdevol, enthousiast, positief, creatief, inventief en stimuleert hartstocht en erotiek. Rhodochrosiet geeft universele liefde en helpt bij het aantrekken van liefdesrelaties. Omdat hij activerend en stemmingsverbeterend werkt en de waarheid naar boven laat komen is het een goede steen om in te zetten bij neerslachtigheid, onderdrukte gevoelens, irrationele angsten en trauma’s. In het bijzonder kan Rhodochrosiet kristal ingezet worden voor genezing bij seksueel misbruik. Rhodochrosiet integreert spirituele energieën met materiële energieën. Leert om van jezelf houden en pijnlijke gevoelens te accepteren. Ook reinigt dit kristal het zonnevlechtchakra en basischakra. Deze steen confronteert je met de waarheid over jezelf en anderen, maar wel met liefdevolle aandacht. Het vergroot de eigenwaarde en vermindert emotionele stress en prikkelbaarheid.  

Rhodoniet

Rhodoniet edelsteen leert je beide kanten van een situatie te zien en maakt je begripvoller en vergevingsgezind. Heft emotionele blokkades, stressgevoelens en paniek op en leert je van jezelf te houden. Rhodoniet kristal stabiliseert emoties, voedt liefde en brengt yin en yang in evenwicht. Het kristal reinigt en activeert het hart en hartchakra. Rhodoniet geeft ondersteunende energie aan de ziel en is weldadig in gevallen van emotionele zelfvernietiging, wederzijdse afhankelijkheid en mishandeling. Rhodoniet kristal kan worden gebruikt om beledigingen af te ketsen en wraak te voorkomen. Bevordert kalmte in gevaarlijke of verwarrende situaties en brengt fysieke en geestelijke energieën met elkaar in evenwicht, waardoor het zelfvertrouwen toeneemt. 

Robijn 

Robijn edelsteen stimuleert het hartchakra en schept evenwicht in het hart. Dit kristal is krachtig bij psychische aanvallen, moedigt passie voor het leven aan en verbetert de motivatie en het stellen van realistische doelen. Deze steen bevordert positieve dromen, duidelijke visualisaties, overvloed en leiderschap. Op psychisch niveau maakt Robijn een einde aan woede of negatieve energie. Op geestelijk vlak zorgt hij voor een positieve en moedige geesteshouding, de geest krijgt een verscherpt bewustzijn en een uitstekende concentratie. Robijn leert jezelf te zijn en leert je om leiding te durven nemen. Op emotioneel vlak voedt Robijn kristal de hartstocht, wakkert enthousiasme aan en trekt seksuele activiteit aan.  

Rookkwarts 

Rookkwarts edelsteen is een beschermende, aardende steen die de vibraties verhoogt tijdens het mediteren. Het kristal heeft een krachtige verzachtende rustgevende energie die je helpt en ondersteunt tijdens moeilijke en stressvolle periodes in je leven. Draagt bij aan het accepteren van het fysieke lichaam en de seksuele aard, vergroot de potentie en reinigt het basischakra. Rookkwarts helpt bij het opstaan vanuit je basis en essentie om jouw doelen en wensen te realiseren. Rookkwarts verlicht nachtmerries en verwezenlijkt dromen. Op geestelijk niveau bevordert rookkwarts positief, pragmatisch denken, zorgt voor scherpe inzichten en neutraliseert faalangst. Hij helpt bij studie en werk. Rookkwarts brengt daadkracht en zekerheid en helpt bij het doorbreken van faalangst, rookverslaving, angst om zichtbaar te worden en het toch niet waar te maken en andere oude patronen.

 Rozenkwarts 

Rozenkwarts staat voor onvoorwaardelijke liefde, zachtheid en geborgenheid. Daarom is deze steen het ideale geboortegeschenk. Rozenkwarts helpt het kindje om zich thuis en welkom te voelen op aarde. Rozenkwarts is ook geschikt als begeleider van kinderen op hun weg, met name als ze liefde en genegenheid te kort komen. Ook voor volwassenen is rozenkwarts een geweldige steen; hij ondersteunt je om van jezelf te houden, dicht bij jezelf te blijven en jezelf centraal te stellen. Hij heelt stukken van je kindertijd en versterkt positieve affirmaties. Leg rozenkwart bij je bed of in de relatiehoek van je woning om liefde en romantiek aan te trekken of om harmonie en liefde te herstellen in bestaande relaties. De rozenkwarts ondersteunt ook creatieve mensen om hun creativiteit vrij te laten stromen, waardoor de mooiste dingen ontstaan. Rozenkwarts heeft een kalmerende werking en helpt bij trauma's en heimwee. Hij lost spanningen en stress op, gaat woede en wrok tegen. Verdrijft angst en wantrouwen en heft verlegenheid op. Rozenkwarts edelsteen bevrijdt onderdrukte emoties en verdriet. 

Rutielkwarts 

Rutielkwarts edelsteen bevat een volmaakte balans van kosmisch licht, verlicht de ziel, bevordert spirituele groei, reinigt de aura en voorziet deze van energie. Een nuttige steen voor astrale reizen, waarzeggen met kristallen en kanaliseren. Rutielkwarts vergemakkelijkt het contact met uw spirituele gids, verdrijft negatieve energie, slecht de barrières voor spirituele vooruitgang en laat het verleden los. Hij filtert negatieve energieën uit het energieveld, en opent de aura om genezing mogelijk te maken.

Deze kwartssoort helpt om ongemakken uit vorige levens te verhelpen en inzicht te krijgen en de gevolgen van vroegere daden te begrijpen. Op psychisch niveau raakt Rutielkwarts de wortel van problemen en vergemakkelijkt overgangen en veranderingen van richting. Op het emotionele vlak verzacht rutielkwarts sombere stemmingen en werkt als een antidepressivum. Het verlicht angsten, fobieen en bezorgdheid.

Saffier 

Saffier staat bekend als de steen van wijsheid, elke kleur heeft zijn eigen bijzondere wijsheid. Hiij heeft een krachtige werking en van oudsher werd hij gebruikt om zwarte magie en hekserij af te wenden. Hij geeft gemoedsrust en sereniteit en zorgt voor harmonie op het fysieke, geestelijke en spirituele vlak. Saffier kalmeert de geest, helpt je om te concentreren, laat je je zorgen vergeten en verlicht stress. Hij helpt je om weer te geloven in jezelf, verantwoording te dragen en trouw aan jezelf te blijven. Deze edelsteen schenkt trouwe liefde en vriendschap en beschermt tegen valse vriendschappen. Hij heft depressies op, helpt tegen emotionele blokkades, werkt bij dyslexie en brengt voorspoed. Saffier staat voor kracht voor je pad en verbondenheid met de Goddelijke wereld. Ook voor innerlijk weten, horen en voelen. 

Seleniet

Seleniet is een nieuwetijdsteen die is gekomen om de mensen te helpen engelenenergie in de persoonlijkheid te aarden. Hij versterkt het engelenbewustzijn en geeft toegang tot hogere leiding. De edelsteen seleniet heeft de kwaliteit om je kracht van universele liefde te laten zien en geeft een heerlijk eenheidsgevoel. Zorgt ervoor dat je vrede ervaart en alleen maar het goede wilt. Een wolk van engelenenergie!

Seleniet heeft een bijzonder zachte uitstraling die kalmerend werkt en beklemming verlicht. Hij schenkt rust in het leven. De edelsteen seleniet is een goed aurahealer: hij verwijdert negatieve energie uit de aura. Seleniet is ook heel goed om een ruimte mee te zuiveren en om een vredige atmosfeer te creëren. Hij brengt intelligentie tot rust, gaat geestelijke verwarring tegen, geeft inzicht en bewustwording en stimuleert vergevingsgezindheid. Seleniet stimuleert de helderziende, telepathische en invoelende vermogens, geeft inzichten en contact met je gidsen. 

Seleniet schept een vredige ruimte, houdt slechte invloeden tegen. Geestelijk heft het verwarring op, geeft heldere inzichten en het helpt om achterliggende beelden waar te nemen. Seleniet is een perfecte steen om op je nachtkastje te plaatsen voor een goede nachtrust en fijne dromen. Ook is het een fijne steen voor pasgeboren baby's om de overgang naar de aarde te maken.

Septarie

Septarie moedigt aan om voor de aarde te zorgen en verbindt je met de energie van het Deva- en Natuurwezenrijk. Je hoogste potentieel wordt aangeraakt en liefdevol geankerd. De edelsteen harmoniseert emoties en brengt het intellect de hogere geest voor verlichting.De edelsteen spoort blokkades en oude pijnstukken rondom het niet- gezien worden op waardoor je heelheid in jezelf kunt ervaren. Septarie maakt geduldig, verdraagzaam en volhardend. Hij biedt steun bij het verwezenlijken van ideeën en maakt creatief en concreet.

Hij focust de helende vibraties tijdens spirituele bijeenkomsten en binnen trommelende en zingende kringen. Ook versterkt de edelsteen de samenhang en goede communicatie binnen groepen. Hij biedt en herstelt vertrouwen, geeft heling op kwetsbare innerlijk kind stukken, angsten en ongemakken.

Healers kunnen ermee mediteren voor inzicht in de oorzaak van een ongemak. Septarie is behulpzaam bij het focussen van de geneeskracht van het lichaam en hij vergroot de flexibiliteit van fysieke beweging.

Serpentijn

Serpentijn brengt je fysiek in evenwicht. Het is een aardende edelsteen die helpt bij meditaties en spirituele verkenningen. Brengt de gebruiker in contact met het hart en brengt op die wijze inzicht in het spirituele wezen. Vermindert agressie, vergroot vergevingsgezindheid en helpt tegen nervositeit. Serpentijn reinigt de chakra's, stimuleert het kruinchakra en helpt je de spirituele basis van het leven te begrijpen. De steen opent nieuwe wegen waarlangs de kundalini-energie kan opstijgen. 

Smagard

Smaragd staat voor onvoorwaardelijke liefde en mededogen en is ook bekend als "de steen van succesvolle liefde". De edelsteen versterkt eenheid en partnerschap en bevordert vriendschap. Als smaragd van kleur veranderd zou dat op ontrouw wijzen. Smaragd opent het hartchakra en heeft een kalmerend effect op emoties, ook bij hartpijn. Ondersteunt bij verdriet, gemis en rouw. Hij verbindt lichaam, gevoel, verstand en geest.

Smaragd zet aan tot positieve daden en vergroot geestelijke vermogens. De edelsteen brengt focus, versterkt het geheugen en verbreedt de visie. Smaragd draagt bij aan een sterk karakter om de tegenslagen van het leven het hoofd te bieden. Als steen van wijsheid bevordert hij waarheid en onderscheidingsvermogen. Hij is weldadig voor wederzijds begrip binnen een groep mensen en stimuleert de samenwerking. Smaragd is een steen voor inspiratie en eindeloos geduld.

Sodaliet

Sodaliet geeft inzicht, intuïtie en goede leidraad. Hij schept een drang naar waarheid en idealisme, waardoor het mogelijk wordt trouw aan jezelf te blijven en achter je overtuigingen te staan. De edelsteen maakt spirituele waarneming mogelijk en haalt informatie uit de hogere geest naar het fysieke niveau. Hij stimuleert de pijnappelklier en het derde oog en verdiept meditatie.

Sodaliet stimuleert kameraadschap, vertrouwen en het streven naar een gezamenlijke doel tussen leden van een groep. Hij is daarmee een nuttige steen voor groepswerk.

De edelsteen heft mentale verwarring op, stimuleert rationeel denken, objectiviteit, waarheid en intuitïeve waarneming en vergemakkelijkt verwoording van gevoelens. Ook kalmeert hij de geest en zorgt voor emotioneel evenwicht. Sodaliet verdrijft oude angsten, fobieën, schuldgevoelens en het vergroot zelfrespect, zelfacceptatie en zelfvertrouwen.

Sodaliet is nuttig voor mensen die vatbaar zijn voor elektrotechnische smog of sick-building syndroom en kan op computers geplaatst worden om de straling ervan te blokkeren. 

Sugeliet

Sugeliet is een liefdessteen die de purperen stralingsenergie naar de aarde brengt. De edelsteen staat voor spirituele bescherming en zuivering. Sugeliet helpt je om eigen problemen in te zien en twijfels weg te nemen. Hij vindt antwoorden op alle grote levensvragen zoals "Waarom ben ik hier?", "Waar kom ik vandaan?", "Wie ben ik?", "Wat moet ik nog meer begrijpen?" Sugeliet stimuleert vergeving en maakt een einde aan vijandigheid, het lost groepsproblemen op en moedigt liefdevolle communicatie aan.

Channeling; de energie van Sugeliet maakt de hogere energie meer compact, d.w.z. het wordt meer vertaald naar het Fysieke Zelf. Dit geeft een veilig en rustig gevoel waardoor het Hoger Zelf kan indalen. Het ontvangt dus het Hoger Zelf en Monadisch Zelf. Alle angsten die er nog voor zitten, worden op een rustige manier weg gehaald. Het is een goede edelsteen voor Lichtwerkers om de blokkades weg te halen waardoor het allerhoogste Licht niet makkelijk kan indalen. Bijv. wanneer je denken een te grote plek inneemt of je emotionele aura te gevuld raakt, dan is het goed om deze steen te gebruiken.

Door Sugeliet schakelt het denken schakelt dan over op Hoger Zelf-denken en het Innerlijk Kind wordt hierbij niet vergeten. Dat helpt je wanneer je je eigen onderbuik (basis en 2de chakra) nog niet helemaal voor jezelf kunt houden en als je er te weinig bent of staat voor jezelf terwijl het in je Hart allang al klaar kan zijn. Hij brengt dan geloof en vertrouwen in jezelf, bemind worden, liefde voor je innerlijk kind voelen, staan in je voeten en in je basis, in je Kracht, automonie, eigenwaarde.

Als je niet genoeg in je onderste chakra's leeft dan kan er energie van anderen in je onderbuik stromen en kan je eigen hoger Licht er niet in. Met Sugeliet kan de hogere energie door het 1-ste en 2-de chakra gaan en staan deze chakra's niet constant open voor anderen. (je gevoel functioneert dan nog vanuit overleven i.p.v. LEVEN). Sugeliet helpt dus ook sneller gronden en je aura en energie schoon te houden.

De edelsteen op het onderlichaam kan vertrouwen geven in het eigen gevoel en lichaam, zorg dragen voor het eigen lichaam, je plek innemen, niet jezelf vergeten, etc. Herhaal dan geregeld (minimaal 3 maanden, 1x p.w.) een Sugeliet-chakra legging en/of draag een knuffelsteen met je mee. 

Tektiet

De edelsteen Tektiet bevordert zelfacceptatie op persoonlijk level en helpt je in te zien dat je een prachtig geestelijk Wezen bent. Tektiet laat je de wereld van illusie ontrafelen en je ware Ik herkennen en stimuleert je om nog meer vanuit je Lichtkracht te leven. Tektiet helpt je om alle lagen van jezelf weer met elkaar uit te lijnen en te verbinden waardoor het gemakkelijker wordt om alle delen van jezelf ook echt in je persoonlijkheid te dragen en daar vanuit te leven. Je wordt spontaner en creatiever en ontdekt je eigen passie.Omdat Tektiet sterke verbindingen heeft met de Kosmos opent deze steen je invoelende en helderziende vermogens.

Tijgeroog

 Tijgeroog is een beschermende steen die vroeger als talisman werd gedragen om kwade wensen en vervloekingen te weren. Tijgeroog geeft zelfvertrouwen en stelt je in staat gezonde verantwoordelijkheid te nemen.

Tijgeroog combineert de aarde-energie met de energieën van de zon om een hoge vibrerende staat te wekken die toch geaard is en de spirituele energieën naar de aarde trekt. Het versterkt paranormale gaven, helpt om doelen te bereiken en stimuleert heldere intenties. Deze edelsteen is nuttig om zowel je eigen behoeften als die van anderen te onderkennen. Het laat zien wat je echt nodig hebt. Het weert boze energie en jaloezie.

In geestelijk opzicht integreert tijgeroog de hersenhelften en verbetert praktische waarneming. Helpt bij het oplossen van dilemma's en interne conflicten (veroorzaakt door trots en wilskracht) en vermindert twijfel. Tijgeroog is nuttig bij het genezen van geestesziekten en persoonlijkheidsstoornissen.

Op psychisch niveau geneest de edelsteen tijgeroog kwesties inzake zelfrespect, zelfkritiek, en geblokkeerde creativiteit. In emotioneel opzicht brengt tijgeroog yin en yang in evenwicht. Het verlicht depressies en helpt je om geldzorgen op te lossen.

Voor kinderen in de basisschoolleeftijd en puberteit is tijgeroog een fijne steen die het aardse leren combineert met een positief gevoel. Ook goed voor kinderen met faalangst. 

Toermalijn 

Toermalijn aardt spirituele energie, reinigt en balanceert alle chakra's en vormt een beschermend schild om het lichaam. De meest bekende toermalijn is de zwarte toermalijn, welke vaak wordt geadviseerd tegen straling. Toermalijn is een sjamaansteen, te gebruiken bij waarzeggen met kristallen. Toermalijn staven zijn nuttige geneeskrachtige hulpmiddelen. Ze reinigen de aura, verwijderen obstakels, verdrijven negatieve energie. Ook specifieke problemen worden aangepakt met Toermalijn. Ook is toermalijn zeer weldadig voor de tuin en planten, het houdt ongedierte op afstand. Op psychisch niveau helpt deze edelsteen om jezelf en anderen te begrijpen, bevordert zelfvertrouwen en vermindert angst en dwangmatigheid. Het trekt inspiratie, mededogen, verdraagzaamheid en voorspoed aan. Ook brengt toermalijn de twee hersenhelften in balans en is daarom nuttig bij behandeling van dyslexie. Brengt mannelijke en vrouwelijke energie in je lichaam in evenwicht.

Topaas

Topaas staat bekend als een steen van liefde en voorspoed. Hij bevordert waarheid en vergeving, verzacht, geneest, stimuleert, herlaadt en geeft nieuwe motivatie. Deze edelsteen werpt licht op het pad, toont de doelen en boort innerlijke hulpbronnen aan. Topaas maakt scherpzinnig en verstandig. Hij geeft vertrouwen in het universum en helpt je om te Zijn in plaats van doen. Topaas edelsteen geeft je grenzeloze moed, en helpt je om twijfel en onzekerheid te overwinnen.

Topaas brengt innerlijke rijkdom. De edelsteen geeft zelfvertrouwen, verdrijft negativisme en prikkelbaarheid en maakt filantropisch. De behoefte om voorspoed te delen en de zon overal te laten schijnen ontstaat. De vibrerende energie van topaas zorgt voor openheid, vreugde, edelmoedigheid, zelfverwezenlijking en overvloed.

De steen helpt om problemen op te lossen. Hij heeft het vermogen om zowel de het grote beeld als kleine detail te zien en de onderlinge relatie te onderkennen. Hij brengt concentratie en communicatie, geeft je visie en inzicht.

Turkoois

 Turkoois is een beschermende edelsteen, die evenwicht en balans in het leven brengt. Hij wordt als talisman gebruikt. Naar verluidt verandert hij van kleur wanneer ontrouw dreigt. Turkoois weert het boze en geeft je kracht bij situaties waarin mensen je iets misgunnen.

De steen werkt vooral in op de keelchakra en derde-oogchakra. Hij bevordert spirituele afstemming, is een goede genezer, biest troost aan de geest en welzijn aan het lichaam. Hij bevordert communicatie met de fysieke en spirituele werelden en versterkt de intuïtie en meditatie. Ook verkent hij vorige levens en geeft je inzicht in hoe je 'lot' tot stand komt en hoe dat afhangt van wat je op elke moment doet.

Het is een zuiverende steen die negatieve energie verdrijft, elektromagnetische smog verwijdert en tegen milieuvervuiling beschermt. Op psychisch niveau is turkoois een versterkende steen. Het heft een martelaarshouding of zelfsabotage op. Op geestelijk vlak zorgt de edelsteen turkoois voor innerlijke kalmte en alertheid en bevordert creatieve expressie 

Unakiet 

Unakiet brengt emoties in evenwicht met spiritualiteit. Hij sterkt de geest en brengt geduld. Unakiet kan worden gebruikt als voorspellend kristal bij helderziendheid en op momenten waarop compromissen en integratie nodig zijn.

Vergroot het zelfbewustzijn en de zelfliefde en brengt helderheid naar de aarde. Werkt opbouwend en versterkend, helpt om frustraties naar aanleiding van mislukkingen te overwinnen. Leert om zichzelf niet te kleineren vanwege fouten die gemaakt zijn. De edelsteen kan goed behulpzaam zijn bij het loslaten gevoelens die reeds lang geleden zijn opgekropt. Hij brengt inzichten uit het verleden over de oorzaak van blokkades en helpt zich los te maken van oude manieren van doen die niet meer wenselijk zijn. 

Valkenoog

Valkenoog is kalmerend en vermindert stress en nervositeit. De edelsteen remt schadelijke energiestromen en werkt verkoelend bij boosheid en agressie. Hij helpt mensen die overdreven bang, opvliegend of fobisch zijn om afstand te nemen en het grotere geheel te zien, om beperkende gedrag- en denkpatronen te doorbreken en pessimisme en een slachtofferhouding te verminderen. Valkenoog kristal geeft inzicht in je levenspad en inzicht in complexe situaties en helpt hierdoor bij het nemen van beslissingen. Spiritueel werkt de steen aardend en bevordert helderziendheid. Ook goed te gebruiken in de puberteit. 

Vuursteen

Blijf ik wel of niet in de relatie of bij deze werkgever? Vuursteen brengt rust in je hoofd en trouw aan jezelf, je Doel en je kernkracht. Na het loslaten van alle voors en tegens die de mind steeds opnieuw opwerpt, helpt de vuursteen je in je buik en basis te zakken en keert loslaten en ontspanning terug. En als vanzelf volgt dan het weten van de juiste keuze, zonder de twijfels en hoofdbrekens. Deze edelsteen brengt ons Nu, naast het wereldse gebruik, ook veel goeds op lichamelijk en psychisch gebied.

Zinkblende

Sfaleriet of zinkblende maakt sterkt en zorgt er voor dat je het leven weer aan kunt. Hij brengt alle chakra's in balans, met name wanneer de onderste chakra's te weinig actief zijn en de bovenste chakra's overactief. De edelsteen stimuleert namelijk de onderste drie chakra's waardoor wilskracht, zelfvertrouwen, moed, vitaliteit, levenslust, passie, creativiteit en eigenwaarde toenemen. Hij helpt ook om een te veel aan energie in de bovenste chakra's goed af te voeren, waardoor je goed in kracht staat en beter beschermt bent bij spirituele activiteiten, zeker als je daarbij in een andere bewustzijnstoestand komt, of het lichaam verlaat. Hij haalt je uit je hoofd en weerstand en vermindert daarmee het piekeren.

Zonnesteen

Zonnesteen geeft blijheid. Zorgt voor een goed humeur en verscherpt de intuïtie. De zonnesteen helpt je de glans in je leven weer terug te vinden en helpt om voor jezelf te zorgen. Hij reinigt alle chakra's. Deze alchemistische edelsteen brengt een diepe verbinding tot stand met het licht en met de herstellende kracht van de zon tijdens meditaties en in het dagelijks leven. 

Zonnesteen helpt bij het verwijderen van haken en ogen in je emotionele of geestelijke leven. Dit kan veroorzaakt zijn door bezitterige ouders, kinderen of geliefde. Je energie vloeit hierdoor weg. Deze steen helpt je om "nee" te zeggen. Het heft wederzijdse afhankelijkheid op. Hij stimuleert je eigen kracht, onafhankelijkheid en vitaliteit. Helpt bij onzekerheid. In emotioneel opzicht werkt de zonnesteen als een antidepressivum en helpt gevoelens van discriminatie, verwaarlozing of benadeling te ontkoppelen. Zonnesteen verhoogt het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen en helpt je om in overgave, zonder verlegenheid, te leven. De Gaia Christ Zonnesteenbol helpt op het pad van verlichting en zelfrealisatie.

Zwarte Toermalijn

Zwarte Toermalijn creëert een verbinding met het basischakra, voert negatieve energie af en zet deze om in zuivere, positieve energie. Werkt sterk aardend waardoor je voor jezelf gaat staan en tot het daadwerkelijk zetten van stappen komt.

Deze edelsteen verbetert de algehele energiedoorstroming en ontkrampt de zonnevlecht. Angst, negatieve gedachten en gedragspatronen nemen af en in plaats daarvan ontstaan ontspanning, zelfvertrouwen, vitaliteit en een positieve houding. Zwarte Toermalijn reinigt en balanceert alle chakra's en vormt een beschermend schild om het lichaam, waardoor de aura beschermt is tegen te veel prikkels. Daarnaast ook heel goed te gebruiken als bescherming tegen zwarte magie en vervloekingen.

Bij het verrichten van lichtwerk helpt Zwarte Toermalijn om goed geaard te blijven, waardoor healings-krachten dieper in het lichaam gedragen kunnen worden en healingen veel krachtiger worden. Zwarte Toermalijn heeft een ondersteunende en ontspannende werking bij de groei (pijnen) van het bewustwordingsproces.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.